Archivált hírek

Új Hónap varázslója

Posted by Daisy on július 01, 2005
0

 Már hagyomány, hogy minden hónapban ezzel kezdjük, bár most rendesen rezgett a léc.
Július elseje van, és az ehavi Hónap varázslója JKR íróasztalán nem más, mint:
Chauncey Oldridge
1342 és 1379 között élt. 37 évesen húnyt el.
Arról nevezetes, hogy õ volt a sárkányhimlõ elsõ ismert áldozata.
(Híres boszorkányok és varázslók kártyáinál övé a 38-as számú kártya. Ott egy picit máshogy néz ki.)
Hogy teljesen õszinte legyek, roppant lelkiismeret-furdalásom van, hogy most kb. egy hétig õt kell nézzük.

normal_wom_2005_07

Új Hónap Varázslója

Posted by Daisy on június 01, 2005
0

normal_wom_2005_06

Június elseje van. Az új Hónap Varázslója JK Rowling asztali naptárában:
Elfrida Clagg
1612 – 1687 között élt
A Varázslók Tanácsának törzsfõnöke volt.

Frissítés: A Kviddics évszázadaiból megtudhatjuk miért ábrázolta JKR egy golden snidget társaságában Elfrida Clagget: Az aranycikesz megalkotása elõtt, ezt a madarat használták a Kviddics játékban. Azonban az évszázadok során nagyon megfogyatkozott a számuk, ezért a Varázslótanács, melyben Elfrida Clagg elnökölt, “védett madárnak nyilvánította a snidgetet, megtiltva annak befogását, elejtését, és a kviddicsjátékban való használatát. Az aranycikesz feltalálása egy Godric’s Hollow-i varázsló, Bowman Wright nevéhez fûzõdik (varázslókártyáknál 35-ös a száma). Míg az ország összes kviddicscsapata a madarak között kereste a snidget alkalmas utódját, a fémbûvölésben járatos Wright hozzálátott egy olyan labda kifejlesztéséhez, ami viselkedésében és repülési technikájában a snidgetet utánozza”.
Itt viszont sajnos egy nem logikus dolgot fedezhetünk fel. A kviddics évszázadaiból az derül ki, hogy az aranycikeszt csak a snidget védettényílvánítása után alkotta meg Bowman Wright, aki viszont már javában halott volt Clagg születése elõtt.

Bowman Wright
Fémbûvölõ
1492 – 1560 között élt
Anyja boszorkány volt, apja pedig mugli. A mágia, a tudományok és a sport szeretete arra sarkallta, hogy megalkossa az Aranycikeszt, ami nagyon sokat lendített a Kviddics-játékon.

“Új” Varázsló

Posted by Daisy on május 01, 2005
0

normal_wom_2004_05

Május elseje van. Az elsõ hírünkben ismét a JKR honlapján található új Hónap varázslójáról számolunk be. Furamód, mintha az urat már tavaly is láttuk volna… Õ pedig nem más, mint:
Felix Summerbee
1447 – 1508
A Vidító varázs feltalálója.
Frissítés: A Mugglenet értesülései szerint idén májusban Elfrida Clagg-nak kéne lennie a Hónap Varázslójának, aki 1612 – 1687 között élt, és a Varázslók Tanácsának törzsfőnöke volt. Az érdekességeknél övé a hármas számú kártya.

Új Hónap varázslója

Posted by Daisy on április 01, 2005
0

wom_2005_04

Elseje van. Új Hónap varázslója került fel JKR honlapjára:

Gondoline Oliphant
1720 – 1799
A Trollok életét és szokásait tanulmányozta. Halálra bunkózták, amikor vázlatokat készített Cotswolds-ban.

Boldog szülinapot!

Posted by Daisy on március 01, 2005
0

JKR honlapján valakinek születésnapja van! Ez a valaki pedig, Harry egyik legközelebbi barátja, Ron Weasley! Boldog születésnapot neki! :)

Új hónap varázslója

Posted by Daisy on február 01, 2005
0

wom_2005_02

Mint minden hónapot mostanában, a februárt is a JKR íróasztalára frissen feltett, új hónap varázslójának hírével kezdjük. A februári boszorkány:

Artemisia Lufkin (1754 – 1825).
Õ volt az elsõ boszorkány, akibõl Mágiaügyi Miniszter lett.

Piton és Flitwick stoppol

Posted by Daisy on január 07, 2005
0

Alan Rickman (Piton) és Warwick Davis (Flitwick professzor) is szerepelnek az idén megjelenõ Galaxis Útikalauz Stopposoknak címû filmben. Douglas Adams kultuszkönyvnek számító alkotásában Warwick fogja irányítani (játszani) Marvint, a paranoiás androidot, Alan pedig híres hangját kölcsönzi majd ugyanennek a téveszmés robotnak. A filmet Garth Jennings rendezte és május 6-án kerül az amerikai mozikba.

Forrás: TLC és Movies.Go.Com

Szavazás

Posted by Daisy on január 06, 2005
0

Segíthetsz a negyedik Harry Potter filmnek mégjobban elhúzni az élen. A CBBC munkatársai azt szeretnék tudni, hogy melyik filmet várjuk leginkább 2005-ben. Nos, az alábbi filmek közül lehet választani:

¤ Batman: Kezdõdik! (Batman Begins)
¤ Charlie és a csokigyár (Nem hivatalos cím). Eredeti címe: Charlie and the Chocolate Factory)
¤ Fantasztikus Négyes (Fantastic Four)
¤ Harry Potter és a tûz serlege (Harry Potter and the Goblet of Fire) 😛
¤ King Kong
¤ Star Wars III. rész – A sith-ek bosszúja (Stars Wars Episode III: Revenge of the Sith)
¤ Világok harca (War of the Worlds)
Ha kiválasztottad a filmet, nyomd meg a szavazó (Vote) gombot. Az eredményeknél meglátod, hogy eddig a szavazók majdnem 72%-a választotta a Tûz serlegét :)

2004-es könyv világnapja

Posted by Daisy on január 05, 2005
0

A 2004-es Könyv világnapja alkalmából Joanne Rowlingot tavaly web-chatre invitálták, ahol rengeteg kérdésre vártak tõle választ a rajongók (nem sokára fent lesz az egész web-chat fordítása azok számára, akik nem tudták angolul elolvasni). Lizo is ott volt a helyszínen a Gyerek BBC-tõl, az õ riportját láthatod, ha idekattintasz. Legfrissebb információink szerint a 2005-ös Könyv világnapján JK Rowling nem tervezi a közszereplést.

Nincs hír!

Posted by Daisy on január 02, 2005
0

JKR honlapján üresen áll az újság ha rákattintasz, és a Pletyka (Rumours) rész is. Ez valószínûleg csak archíválási hiba, de majd kiderül.

Boldog szülinapot!

Posted by Daisy on január 01, 2005
0

Ma ünnepli 36. születésnapját a mindössze 81 cm “magas” Verne Troyer, aki Ampókot alakította az elsõ Harry Potter filmben. 1969 január 1-én született Michigan-ben (USA). Kiskora óta a szórakoztatóiparban szeretett volna dolgozni. Elsõ “nagy” moziszerepét 1993-ban kapta, a Szabadnapos baba címû filmben õ volt a kis Bink baba dublõre a veszélyesebb jelenetekben. Legemlékezetesebb alakítását az Austin Powers 2-ben nyújtotta, õ volt Mini-Me (Kicsi én).

Forrás: IMDB.

Rövid Tom interjú

Posted by Daisy on január 01, 2005
0

A Veritaserumon az ausztrál DVD Extra sorozatból elõkerült egy Tom Feltonos felvétel. Tom elõször kedvenc jelenetérõl beszél, ami a roxmortsi Szellemszállás közelében felvett jelenet volt, mert eddig még sosem forgatott stúdióhóban. Furcsa volt, mert nagyon meleg volt, izzadtak, pedig kívûlrõl úgy nézett ki, mintha hideg lenne.

Dracoról pedig azt mondja, fejlõdött kicsit, de még minig idegesítõ és gyerekes. A második filmben volt egy jelenete az apjával, amit kivágtak, de abból sok mindenre fény derül, hogy Draco miért viselkedik úgy másokkal, ahogy viselkedik.

Page 1 of 9123456789